مشروح نشست خبری رئیس دانشگاه حکیم سبزواری
جدیدترین نشست خبری دکتر زنگنه اسدی رئیس دانشگاه حکیم سبزواری و شماری از معاونان و مدیران این دانشگاه روز دوشنبه 26 شهریورماه در حالی برگزار شد که عده ای آن را احتمالا آخرین نشست خبری تیم فعلی هیئت رئیسه دانشگاه می دانند. این نشست از جهات مختلفی حائز اهمیت بود و نکات جالب توجهی داشت […]
جدیدترین نشست خبری دکتر زنگنه اسدی رئیس دانشگاه حکیم سبزواری و شماری از معاونان و مدیران این دانشگاه روز دوشنبه 26 شهریورماه در حالی برگزار شد که عده ای آن را احتمالا آخرین نشست خبری تیم فعلی هیئت رئیسه دانشگاه می دانند. این نشست از جهات مختلفی حائز اهمیت بود و نکات جالب توجهی داشت که اشاره به آن ها خالی از لطف نیست.
به گزارش امید سبزوار آنچه در ادامه می خوانید بخشی از اطلاعاتی است که از زبان دکتر زنگنه اسدی و معاونان و مدیران حوزه ریاست دانشگاه در پاسخ به سئوالات خبرنگاران مطرح شد:
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری:
در حوزه عمرانی به لطف یاری خدا کارهای خیلی خوبی انجام شد از جمله افتتاح خوابگاه لاله که سال قبل بود و امسال افتتاح تالار اجتماعات 1100 نفره دانشگاه را خواهیم داشت و چند پروژه دیگر انجام شد.
در حوزه بین الملل هم در حوزه همکاری با دانشگاه های سایر کشورها و هم در حوزه جذب دانشجویان خارجی گام های بلندی را برداشته ایم و این موضوع برندی برای دانشگاه شده است.
در حوزه آموزشی از سال 92 به بعد دیگر در مقطع دکتری، هیچ رشته ای به رشته های دانشگاه اضافه نشده بود اما در این سه سال 3 گرایش دکتری و 13 گرایش کارشناسی ارشد را راه اندازی کرده ایم.
برخلاف ادعاهایی که مطرح می شود، آمار کلی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری کاهش نداشته، اما در همه کشور روند پذیرش دانشجو بر اساس آمایش وزارت علوم است. اکنون به خیلی از رشته های سنتی در دانشگاه های کشور دانشجو نمی آید. بنابراین رشته هایی را که داوطلبان کنکور انتخاب نمی کنند، یعنی نیاز به تغییرات است. ما آمده ایم رشته های کم استقبال را جایگزین و به جای آن ها، رشته های کاربردی معرفی کرده ایم.
اما به هرحال بیشترین آمار تعداد دانشجویی که در سالهای گذشته داشتیم 8000 نفر بوده است که الان هم تقریبا همین آمار هست و امیدواریم با افزایش رشته های دانشگاه این آمار امسال افزایش پیدا کند.
در این مدت ما حداقل 40 عضو هیأت علمی جدید جذب کرده ایم که کارهایشان انجام شده و رفته اند به مرحله صدور حکم و علاوه بر آن انتقال 4 عضو هیأت علمی با مرتبه دانشیاری به بالا از دانشگاه های بسیار خوب کشور به دانشگاه حکیم سبزواری را داشته ایم. دانشیارانی از دانشگاه های سهند تبریز، اصفهان و از علامه طباطبایی با وضعیتی خوب به اینجا آمده اند. ما سعی کرده ایم اعضای هیئت علمی بومی را جذب کنیم و نسبت به دوره های پیشین مدیریتی عملکرد خوبی داشته ایم.
نقشه جامع علی کشور جذب تعداد بیشتری از دانشجویان خارجی را پیش بینی کرده است. در قانون برنامه هفتم توسعه برای وزارت علوم هدفگذاری 320 هزار دانشجوی خارجی شده است. این قضیه در قانون برنامه ششم 150 هزار نفر بود اما در حال حاضر حدود 100 هزار دانشجوی خارجی در کل دانشگاه های کشور هستند. بنابراین در حالی که برنامه هفتم را آغاز کرده ایم اما هنوز به عدد برنامه ششم هم برای دانشجویان خارجی نرسیده ایم و باید خیلی جلوتر برویم.
در سطح جهان می گویند اگر دانشگاه ها دانشجوی خارجی نداشته باشند، سطحشان در حد دبیرستان پایین می آید اکنون فقط دانشگاه هایی که توان علمی پایینی دارند دانشجوی خارجی ندارند بقیه همه سعی میکنند به این سمت بروند و امروز این افتخاری برای سبزوار است که دانشگاه این شهر توانسته میزبان حدود 1000 دانشجوی خارجی از عراق و چند کشور جهان باشد.
بیشترین تعداد دانشجویان خارجی مان در حال حاضر از عراق هستند زیرا دانشگاه های عراق هنوز خیلی به مقطع ارشد ورود پیدا نکرده اند و این ها سعی می کنند به کشورهایی بروند که بتوانند ارشدشان را به صورت غیرانتفاعی تحصیل کنند و دانشگاه های ایران هم برایشان در دسترسند.
اگر تا پیش از این ما دانشجوی عراقی نمی گرفتیم چون دانشگاه حکیم سبزواری در لیست مورد تایید وزارت علوم عراق قرار نداشت و بعد از اینکه به یاری خداوند دانشگاه حکیم سبزوای در نظام های رتبه بندی جایگاه خوبی پیدا کرد توانست در لیست مورد تایید عراق هم قرار گیرد. جایگاه دانشگاه حکیم سبزواری در حال حاضر در رتبه بندی جهانی تایمز بین 1000 تا 1200 است که مناسب ارزیابی می شود و وزارت علوم عراق و دیگر کشورهایی که دانشجویانش به سبزوار می آیند، اعتبار این دانشگاه را قبول کرده اند.
ضمناً حضور دانشجویان خارجی که پس از بررسی درخواست هایی که ارسال می شود بر اساس معدل های برتر پذیرش می شوند، به معنای کم شدن تعداد دانشجویان داخلی نیست. ما از ظرفیت مازادمان برای جذب دانشجویان خارجی بهره برده ایم و ظرفیت پذیرشمان برای دانشجویان داخلی کاهش پیدا نکرده است.
یک نکته مهم دیگر در این زمینه این است که وجود 1000 دانشجوی خارجی علاوه بر اعتبار علمی و فرهنگی که برای دانشگاه ایجاد می کند، فرصت خوبی برای رونق تجارت و بازرگانی در سبزوار است. اکثر این دانشجویان که برای تحصیل در یک کشور خارجی هزینه می پردازند وضع مالی خوبی دارند و بنابراین می توان با حضور این افراد ظرفیت های اقتصادی سبزوار را در حوزه های مربوط به سوغات و صنایع دستی و دیگر تعاملات تجاری و بازرگانی شکوفا کرد که قطعا این موضوع نیاز به برنامه ریزی از جانب مدیران ادارات و دستگاه هایی نظیر صنعت، معدن، تجارت، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اتحادیه های صنفی و دیگر فعالان اقتصادی سبزوار و … است.
علاوه بر جذب دانشجویان خارجی، تعاملات بین المللی دیگری نیز با چند دانشگاه خارجی داشته ایم. از جمله اخیراً سفرها و تعاملاتی با دانشگاه های پاکستان و اندونزی و سوریه انجام شد. دو مورد شرکت در نمایشگاه های بزرگ خارجی را داشتیم که از جمله در نمایشگاهی که اخیرا در یکی از دانشگاه های اندونزی برگزار شد دانشگاه حکیم سبزواری در جمع 12 دانشگاه برتر ایران قرار گرفت که در آن نمایشگاه حضور داشت و میز ما کنار دانشگاه صنعتی شریف بود.
ما در اندونزی توانستیم 5 تفاهم نامه با یکی از دانشگاه های بزرگ آن کشور امضا کنیم و در پاکستان نیز 7 تفاهم نامه دانشگاهی داشتیم و البته تفاهم نامه هایی که سالهای قبل با دیگر دانشگاه های خارجی داشتیم همچنان به قوت خود باقی است و ما مرتب آن ها را رصد می کنیم. همین حالا همکاری اساتید دانشگاه ما با دانشگاه های ایتالیا، لهستان، فرانسه و روسیه ادامه دارد.
در واقع عمر تفاهم نامه ها 5 ساله است و استمرار آن ها بستگی به ظرفیت هایی دارد که دانشگاه ها می توانند آن ها را در ارتباط با یکدیگر فعال کنند.
در حوزه آسیای میانه هم در حال بررسی ظرفیت ها هستیم. اخیرا میزبان رایزن فرهنگی ایران در آن کشور بودیم و گفتگو کردیم و درخواستمان را به سازمان فرهنگ و ارتباطات داده ایم تا دبیرخانه گفتگوهای علمی – فرهنگی ایران و ازبکستان در دانشگاه حکیم سبزواری شکل بگیرد زیرا ما عضو دو دبیرخانه ارتباطات علمی فرهنگی ایران و اندونزی و ایران و پاکستان هستیم و ظرفیت ایجاد دبیرخانه گفتگوهای علمی – فرهنگی با کشورهای آسیای میانه را هم داریم.
مدتی قبل دوستانی از ازبکستان به اینجا سفر کرده بودند دنبال جغتایی ها می گشتند و می گفتند این ها با ما همزبانند و یکی از همکاران ما توانست با همان زبان خودشان با آن ها ارتباط برقرار کند.
دانشگاه فناوریهای نوین در دولت دوازدهم (دولت دوم حسن روحانی) به دانشگاه حکیم سبزواری ملحق شد. دلیلش هم رشد کم این دانشگاه در کل آن دوره 10 ساله ای بود که تاسیس شده بود. واقعا نسبت به خیلی از دانشگاه های تک جنسیتی فناوریهای نوینی که در کشور راه افتاده بود رشدش ضعیف تر بود و در نتیجه به ما الحاق شد.
در حال حاضر فناوریهای نوین به عنوان یکی از دانشکده های دانشگاه حکیم سبزواری در چارت سازمانی ما قرار دارد ولی ما به آن بال و پر داده ایم و گفته ایم که حتما باید با جدیت در جهت هم جذب هیأت علمی وهم افزایش رشته های جدیدش تلاش کنیم.
خوشبختانه سومین ساختمانی هم که بعد از خوابگاه لاله و تالار اجتماعات 1100 نفره در این مدت در داخل دانشگاه پیگیری کرده ایم ساختمان دانشکده فناوریهای نوین است که یک ساختمان ناتمام داشتیم و اکنون تابلوش را به نام آن زده ایم و امیدواریم مدیر عمرانی مان تا پایان سال قول تکمیلش را بدهد تا اگر باشیم در دولت چهاردهم به بهره برداری برسانیمش.
زمین ساختمان دانشکده فناوریهای نوین 1000 متر مربع است و الان جزء طرح های 50 درصدی وزارت علوم قرار گرفته و امیدواریم در ادامه با تغییراتی که در وزارتخانه انجام شد تخصیص انجام بگیرد و برآورد ما این است که با حدود تقریبا 15 یا 20 میلیارد دیگر تکمیل می شود.
درآمدهای اختصاصی دانشگاه امسال حدود 80 میلیارد تومان برآورد شده در حالیکه در سال اولی که دانشگاه را تحویل گرفتیم تنها 10 میلیارد تومان بود و پیش بینی می کنیم با این روند قطعا می توانیم ساختمان دانشکده فناوریهای نوین را هم پوشش بدهیم و تا پایان سال به بهره برداری برسانیم.
هیچ کدام از رشته های دانشگاه را تعطیل نکرده ایم اما بعضی رشته ها بوده اند که حتی یک دانشجو هم آن را انتخاب نکرده و خود به خود تعطیل می شوند. به همین خاطر داریم در زمینه راه اندازی رشته های کاربردی جدید و در نهایت جایگزینی شان با رشته های بدون مقبولیت گام بر می داریم.
در تلاش هستیم تا به زودی پارک علم و فناوری غرب خراسان را در سبزوار بزرگ داشته باشیم. در حال حاضر ما توانسته ایم پردیس علم و فناوری را راه اندازی کنیم. پردیس های علم و فناوری مشترک هستند بین یکی از پارک های علم و فناوری کشور با یکی از دانشگاه ها.
هم اکنون در کل کشور تنها دو پردیس علم و فناوری داریم یکی در دانشگاه یزد و یکی در دانشگاه حکیم سبزواری که با پارک علم و فناوری خراسان مشترک است و امیدواریم بتوانیم به زودی از این مرحله عبور کنیم و به پارک علم و فناوری ارتقاء یابیم. چون اینها مرحله به مرحله است. یعنی اول مراکز رشد هستند، بعد پردیس ها و بعد پارک های علم و فناوری.
برای پردیس علم و فناوری دانشگاه زیربنایی به مساحت 3000 (سه هزار) متر مربع در ضلع غربی دانشگاه اختصاص داده ایم که اخیرا 800 متر مربع دیگر نیز به این فضا اضافه کرده ایم و در حال حاضر 40 شرکت و واحد فن آور در دانشگاه مستقر هستند و از 9 شرکت دانش بنیان سبزوار 6 موردشان در دانشگاه حکیم سبزواری هستند.
خوشبختانه پردیس علم و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری، فرصتی فراهم آورده که تا حالا دانشگاه حکیم سبزواری از آن بی بهره بوده است و آن بهره مندی از بودجه استانی خراسان رضوی و صرف آن در دانشگاه است. اکنون برای اولین بار است که در عمر حدود 40 ساله دانشگاه از اعتبارات استانی هم بهره مند می شویم قبلا فقط اعتبار ملی داشتیم و از استان چیزی به ما تعلق نمی گرفت اما حالا از پارک علم و فناوری خراسان هم بودجه ای دریافت می کنیم.
در پایان این جلسه اصحاب رسانه غرب خراسان به بازدید از تالار اجتماعات 1100 نفره دانشگاه حکیم سبزواری رفتند و دکتر کوشکی مدیر حوزه ریاست و مسئول روابط عمومی دانشگاه و نیز دکتر روشنفکر مدیر عمرانی دانشگاه حکیم سبزواری به توضیحاتی درباره این پروژه بزرگ که اهمیت آن نه فقط برای دانشگاه بلکه برای کل شهرستان سبزوار است، پرداختند.
در این بازدید گفته شد:
ساخت تالار 1100 نفره دانشگاه حکیم سبزواری به مدت چند سال متوقف شده بود اما در دوران هیئت رئیسه جدید مجددا مورد توجه قرار گرفت و به خاطر حمایت هایی که از جانب دولت سیزدهم دریافت شد، به یاد رئیس جمهور شهید کشورمان، نام این تالار را شهید آیت الله رئیسی گذاشتیم.
این تالار 1048 صندلی با 4 هزارمتر مربع زیربنا دارد. شاید سومین تالار اجتماعات بزرگ در استان خراسان رضوی باشد و به جز مشهد و سبزوار هیچکدام دیگر از شهرستان های شمال شرق کشور از چنین تالاری برخوردار نیستند و این سالن می تواند میزبان شایسته ای برای کلیه مراسم و میهمانان ملی و بین المللی در کل منطقه غرب خراسان باشد.
شخص استاندار خراسان رضوی به این پروژه نگاه ویژه داشته است. تا الان قریب به 46 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است و احتمالا به 50 میلیارد تومان هم برسد.
یک ویدئو وال به وسعت 60 متر مربع در این تالار نصب می گردد و سیستم صوت و نور قابل توجهی برای این تالار در نظر گرفته ایم. این تالار در دو طبقه ساخته شده طبقه پایین با 700 صندلی و طبقه بالا با نزدیک به 400 صندلی مجموعا حدود 1100 صندلی دارد. لابی ورودی در طبقه پایین و بالا فضای مدرن و مهندسی شده ای است و در دیوارهای این بنا تزئیناتی از نقوش برجسته هنری هم با الهام از المان های فرهنگی سبزوار تعبیه شده است.
بدنه کلی سالن به همراه تالار بیهقی که چند سال قبل افتتاح شد، می تواند یک مجموعه فرهنگی برای گردهمایی های بزرگ در سطح منطقه باشد.
برخی نکات و حواشی مهم:
- حضور با تاخیر اصحاب رسانه که بعضی از عزیزان حتی با تاخیر نزدیک به یک ساعته در جلسه حاضر شدند زیبنده این قشر فرهیخته نبود. این موضوع باعث شد علی رغم حضور مسئولان دانشگاه از اولین لحظات اما جلسه با نیم ساعت تاخیر و با حضور نیمی از خبرنگارانی که تا پایان به جلسه اضافه شدند، شروع شود و البته موجب اتلاف وقت کسانی شد که به موقع در جلسه حضور یافته بودند.
- مدیریت جلسه از بابت زمانبندی با چند اشکال مواجه بود:
الف: دکتر اسدی به خاطر شرکت در یک جلسه دیگر که از قبل پیش بینی شده بود، از نیمه نشست خبری مجبور به ترک جلسه شد. از آنجایی که جلسات نشست خبری که پیرامون موضوع خاصی مثل یک همایش یا یک رویداد ویژه نیستند و حالت عمومی درباره همه حوزه های عملکردی یک دستگاه را دارند، معمولا نشست هایی طولانی هستند و اکثر خبرنگاران سئوالات متعدد و بعضا انتقادات و پیشنهاداتی دارند که پاسخ به همه آن ها طول می کشد. بنابراین باید میزبان جلسه زمان بدون محدودیتی را حداقل تا سه ساعت برای این جلسات اختصاص بدهد. ترک جلسه توسط رئیس دانشگاه از نیمه های نشست منجر به اعتراض خبرنگاران شد که بعضی از آن ها معتقد بودند جلسه از رسمیت خارج شده است.
ب: مواقعی که محدودیت زمان وجود دارد، می بایست جلسه نشست خبری هر چه سریعتر به سمت اصل مطلب یعنی پرسش و پاسخ بین خبرنگاران و مسئولان هدایت شود. ارائه سخنرانی تقریبا طولانی در ابتدای نشست خبری از سوی بعضی مدیران حاضر در جلسه و از جمله ارائه نکات اخلاقی در باب اصول و روش های صحیح خبرنگاری و کار رسانه که توسط حاج آقا ایمانی خواه مسئول نهاد رهبری در دانشگاه انجام شد می توانست به زمان دیگری موکول شود تا شاید بهتر به دل بنشیند و پذیرش بیشتری برای مخاطبان پیدا کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید