فلکه طبس برای سبزواری ها همیشه فلکه طبس باقی می ماند
در پی تغییر نام غیرکارشناسانه و شتابزده میدان ها و خیابان ها در سبزوار توسط شورا و شهرداری که اخیرا منجر به تغییر نام میدان طالقانی به اسم سید حسن نصرالله شد، بحث ها و گفتگوهای اعتراضی متعددی در فضای مجازی خصوصا در گروه های ایتایی و تلگرامی سبزوارتوسعه بین علاقه مندان مسائل غرب خراسان […]
در پی تغییر نام غیرکارشناسانه و شتابزده میدان ها و خیابان ها در سبزوار توسط شورا و شهرداری که اخیرا منجر به تغییر نام میدان طالقانی به اسم سید حسن نصرالله شد، بحث ها و گفتگوهای اعتراضی متعددی در فضای مجازی خصوصا در گروه های ایتایی و تلگرامی سبزوارتوسعه بین علاقه مندان مسائل غرب خراسان به وجود آمده است.
در همین راستا ابوالفضل طبسی هنرمند باسابقه عرصه نمایش و پژوهشگر میراث فرهنگی و فعال گردشگری سبزوار که در حال حاضر مالک و مدیر اقامتگاه بومگردی ننه کولو بابا کولوی روستای طبس نیز هست، در گروه ایتایی سبزوارتوسعه درباره دلیل شهرت تاریخی میدان طبس به این نام و اینکه تغییر نام آن روی تابلوها باعث نشده مردم نام های جدید را به رسمیت بشناسند، نوشته است:
میدان طبس تا کنون چند بار تغییر نام یافته ولی همچنان [برای سبزواری ها] میدان طبس باقی مانده است. حال اینکه چرا به این نام شهرت یافته است خود حکایتی ست.
روستای طبس را می توان به عنوان یکی از روستاهایی که نزدیکترین فرهنگ را به سبزوار داشته است نام برد. گویش و لهجه طبسی ها نزدیکترین به شهر سبزوار است. حتی فرهنگ عامه هم شبیه ترین است. نامگذاری میدانی در سبزوار بنام طبس خود نشان از اهمیت مراودات و آمد و شدها بوده است.
متولی مدرسه فخریه با قدمت ۱۱۰۰ ساله از قدیم الایام سادات طبس بوده اند که این خود نشان از اهمیت روستای طبس برای شهر سبزوار بوده است.
وحود دومین مدرسه بعد از سبزوار در روستای طبس دال دیگری بر اهمیت این روستا برای سبزوار و جایگاه فرهنگی آن می باشد.
اولین مدرسه در سبزوار در سال ۱۳۱۵ و دومین مدرسه در روستای طبس در سال ۱۳۱۸ با عنوان شمس الدین که از مفاخر نام آور طبس می باشد تاسیس شده است.
میدان طبس بخشی از هویت فرهنگی و اجتماعی سبزوار می باشد که در گذر زمان دستخوش تغییراتی گردیده است اما همچنان با همان قوت باقی خواهد ماند.
درست این بود که این میدان را به طبس [همان نام رایج عمومی اش] تغییر می دادند و در مسیر توسعه و آبادانی سبزوار، میدان، بلوار، خیابان، پارک و…. جدیدی ایجاد می شد و بعد به نام چهره های شاخص و ماندگار نامگذاری می گردید تا بماند به یادگار. اما حذف و تغییر یک عنوان سهل ترین و سریع ترین کار ممکن است و حداقل اگر هدف در راستای تکریم و گرامیداشت شخصیت های برجسته و انقلابی بوده است این اقدام گویای آن نیست و هیچگونه خلاقیتی را نیز همراه ندارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید