پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مناسبت اول آبان بزرگداشت ابوالفضل بیهقی
🔷️دکتر #حسین_سیمایی_صراف وزیر علوم ایران طی پیامی به “چهاردهمین همایش بین بزرگداشت بیهقی در سبزوار جایگاه والای سبزوار و ابوالفضل بیهقی را در ادب و فرهنگ ایران را ستود. 🔶️رسانه #امید_سبزوار متن پیام وزیر را در ادامه منتشر می کند: 🔷️بسم الله الرحمن الرحیم سلام و درود خدمت استادان گرانمایه، پژوهشگران، نثرپژوهان، تاریخ شناسان و […]
🔷️دکتر #حسین_سیمایی_صراف وزیر علوم ایران طی پیامی به “چهاردهمین همایش بین بزرگداشت بیهقی در سبزوار جایگاه والای سبزوار و ابوالفضل بیهقی را در ادب و فرهنگ ایران را ستود.
🔶️رسانه #امید_سبزوار متن پیام وزیر را در ادامه منتشر می کند:
🔷️بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و درود خدمت استادان گرانمایه، پژوهشگران، نثرپژوهان، تاریخ شناسان و مهمانان گرامی از کشورهای افغانستان، پاکستان، هندوستان، عراق، تاجیکستان، ازبکستان، ارمنستان و کانادا و همچنین، مدیران فرهنگی و علمی کشور و استان فرهنگ دوست خراسان رضوی و تمامی مسئولین و مدیران مدیریت شهری سبزوار.
🔶️ #بیهق و سبزوار از دیرباز تاکنون، اندیشمندان، فرهیختگان و دانشمندانی بزرگ و توانا را پرورانده است، اندیشمندان و فرهیختگانی که موجب سربلندی و افتخارآفرینی زادگاه خود ـ سبزوار ـ و سرزمین پهناور و فرهنگ باور خود ـ خراسان و ایران ـ شده اند. اندیشمندانی مانند ابوالفضل بیهقی، نویسندۀ #تاریخ_بیهقی ؛ ابوالحسن علی بن زید بیهقی، نویسندۀ #تاریخ_بیهق ؛ عطاملک جوینی، نویسندۀ تاریخ جهانگشا ی جوینی و انوار سهیلی؛ حکیم اسرار سبزواری، فیلسوف بزرگ شرق؛ و از میان معاصران، دکتر علی شریعتی، نویسندۀ بزرگ انقلاب؛ آیت الله سید عبدالعلی سبزواری، مجتهد و عالم بزرگ دینی؛ محمود دولت آبادی، رمان نویس پرآوازه؛ استاد حمید سبزواری، شاعر بزرگ انقلاب و سروده های انقلابی و زنده یاد دکتر سید محمد علوی مقدم، چهرۀ ماندگار ادبیات و استاد برجستۀ دانشگاه حکیم سبزواری و بسیاری دیگر. در این میان، ابوالفضل محمدبن حسین بیهقی دبیر، پدر نثر فارسی، یکی از پرآوازه ترین نویسندگانی است که بیهق، سبزوار، خراسان و ایران به وجود وی می بالند. او گزارشگر حقیقت است و تاریخ بیهقی نمونه ای کم مانند از تاریخی است که میتوان نگاشت. روش تاریخ نویسی بیهقی بر پایۀ شیوۀ دقیق علمی، حقیقت جویی و بهره گیری از معیار خردمندی رویدادها استوار شده است؛ بیهقی در سنجش نیک و بد و رفتار شایست و ناشایست حاکمان روزگار، هیچ واهمه ای به خود راه نمی دهد.
🔷️تاریخ بیهقی گنجینه ای ارزشمند از امثال و حکم و پند و اطالعات فرهنگی، جغرافیایی و سیاسی است؛ نثر این کتاب نمونه ای عالی از متنهای کلاسیک ادبی است و در دورۀ معاصر نیز آموزه های فرهنگی برگرفته از تاریخ بیهقی و جهان بینی ابوالفضل بیهقی سخت در خور توجه است.
🔶️برگزاری《چهاردهمین هما یش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میان رشته ای نثر
فارسی》در اوّل آبان 1403 فرصتی است ارزشمند و در خور تقدیر تا بار دیگر شماری از نثرپژوهان، بیهقی پژوهان و پژوهشگران فرهنگی و ادبی با دغدغۀ اعتلای فرهنگ و اندیشه در جهان معاصر به گرد هم می آیند و به جایگاه ادبیات کلاسیک فارسی، به ویژه نثر فارسی و پیوند آن با جهان معاصر و نقش ادبیات و فرهنگ در ارتقای زندگی مردم روزگار ما، بپردازند. این همایش به موضوع بسیار مهم »مطالعات میان رشته ای نثر فارسی« می پردازد که در این روزگار پرداختن به آن لازم و ضروری است زیرا، مطالعات میان رشته ای و بینا رشته ای از مباحث مهم و جدی به ویژه در محافل علمی و دانشگاهی به شمار می روند.
🔷️بسیار خشنودیم که در سیزده همایش گذشته از سال 1386 تاکنون، دست اندرکاران دانشگاه حکیم
سبزواری با یاری فرمانداری سبزوار، شهرداری و شورای اسلامی سبزوار، ادارۀ ارشاد و فرهنگ اسلامی سبزوار، مدیریت شهری سبزوار، و مسئولین ادارۀ ارشاد و آموزش و پرورش و نیز، انجمن های علمی معتبر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ازجمله، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران، انجمن علمی استادان زبان و ادب فارسی ، انجمن ایرانشناسی ایران و همچنین، مسئولین فرهنگی استان خراسان رضوی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی کشور، بنیاد سعدی، سازمان فرهنگ و ارتباطات
اسلامی و خانۀ تاب آوری ایران در مسیر ارتقای سطح نثرپژوهی و بیهقی پژوهی و اعتلای فرهنگ و اندیشه و ارج نهادن به موضوع مطالعات میان رشته ای گام برداشته اند. همچنین، بسیار خوشحالیم که برگزاری 《چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی》 با ثبت روز اوّل آبان به نام روز ملّی
بزرگداشت بیهقی در تقویم ملی کشور از سال 1400 همراه شده است.
🔶خوشبختانه برگزاری 9 کارگاه علمی-پژوهشی و 12 سخنرانی در نشست های علمی -تخصصی در روزهای سی مهر و اول تا دوم آبان 1403 و سخنرانی نثرپژوهان و بیهقی پژوهانی از کشورهای ایران، افغانستان، عراق، تاجیکستان، هندوستان و ارمنستان موجب ارتقای جای گاه این همایش خواهد شد.
🔷با آرزوی سعادت و خوشبختی مردم سبزوار، خراسان بزرگ و ایران عزیز که هر گامی که در مسیر ارتقای فرهنگ و آگاهی ایشان برداریم مایۀ افتخار ماست.
✍️حسین صراف
وزیر علوم تحقیقات و فناوری
اول آبان ۱۴۰۳
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید